domingo, 11 de marzo de 2012

Pseudociències

Una pseudociència és una creença que es presenta com a científica però no es basa en els mètodes científics vàlids, no té arguments i no es pot verificar fiablement.
Una de les pseudociències amb què, encara hui en dia, convivim és el creacionisme. Aquesta és una creença inspirada en doctrines religioses que afirma que tant la formació de la Terra com la dels èssers vius són actes divins, fets per un déu.
A dia de hui, el creacionisme té importància perquè defén la idea que la teoria evolutiva, teoria sustentada amb grandíssima quantitat d'arguments, no és certa, ja que va ser la divinitat qui 'ens va portar al món'. 
El creacionisme d'origen cristià basa les seues afirmacions en escrits de la Biblia, que no tenen cap tipus de 'sostén científic', cap tipus d'argumentació científica ni possibilitat de comprobació. És per això que està considerada com una pseudociència.
Les creences són molt vàlides, són subjectives i en poden haver-hi tantes com persones. Això és una cosa. Altra ben diferent és intentar imposar una creença, imposar l'opinió de que eixa creença és certa i que les proves que la refuten (proves científiques amb arguments científics), no ho són. En molts països del món, professors ensenyen els seus alumnes que Déu és qui ha fet tot allò que veiem afirmant que l'Evolució no és certa, quan està demostrat que aquesta és un fet, en contra del creacionisme, que és una creença.








No hay comentarios:

Publicar un comentario