sábado, 10 de marzo de 2012

Mercury-Redstone 2

Missió espacial americana que tenia com objectiu posar un èsser viu en òrbita. 
L'elegit va ser Ham, un ximpanzé nascut a Camerún, que va ser elegit entre sis ximpanzés preparats per aquesta missió.



                                                   

 
     

El vol orbital va tindre lloc el 31 de gener del 1961 en la nau 'nº 5'. Aquesta havia estat molt actualitzada, tenia sis avanços que anteriors naus, que havien fracasat, no tenien. La nau del Mercury-Redstone tenia sistemes de control de medi ambient, estabilització del sistema de control, presència de retrocohets, veu al sistema de comunicacions, un programa per abortar la missió i una bossa neumàtica per l'arribada.
A les 16:55 la nau va despegar. Als dos minuts i 17 segons, el suministre d'oxígen líquid va esgotar-se i, en notar un canvi molt gran de pressió en la cabina (que va passar de 38 a 7 kPa), el sistema d'abort va marcar un missatge 'Mayday' a les forces de recuperació.
Allò va fer que la velocitat de la nau, augmentara i com el sistema d'abort havia inhibit els retrocohets, no podien utilitzar-se per reduir la velocitat; la disminució de pressió, va produir que en la important vàlvula snorkel s'afluixés un alfiler i s'obrira. 
Per sort, Ham estava bé; dins del seu tratge espacial i al seu propi seient no va notar cap efecte.
Degut als 'problemes' inesperats que van ocòrrer durant l'orbitació,  l'acceleració i velocitat de tornada van ser molt majors del que es tenia pensat.
 Ham va estar sense gravetat 6.6 minuts i la nau va arribar a la Terra després de 16.5 minuts.

La nau va ameritzar sobre l'Atlàntic fora de la vista de les forces de recuperació. Prop de 27 minuts després, un avió de búsqueda va veure la càpsula espacial surant al mar. Aquest va sol·licitar helicòpters de rescat que, en arribar, van veure que la càpsula anava enfonsant-se a poc a poc. Per la vàlvula que havia rebentat entrava aigua i, per l'impacte de la caiguda, la bossa d'arribada estava en mala posició.
Els helicòpters van poder rescatar Ham, que estava en bones condicions. 



En aquesta missió, es va saber que totes aquelles modificacions que s'havien fet per a la nau nº 5, havien estat molt bé, ja que van ser quasi totes utilitzades i amb un bon resultat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario