domingo, 13 de noviembre de 2011

Creus que és important tindre coneixements científics?

Els coneixements científics són imprescindibles per desenvolupar-se en molts aspectes avuí en dia. Ja que vivim en una societat 'gobernada' per la ciència, la tecnologia i el progrés (entre altres), és molt important tindre, almenys, els coneixements generals que ens permeten saber i seguir tot allò que es fa cada dia al nostre país i al nostre món. 
La ciència està en totes parts. En política, la major part dels discursos, textos, discussions polítiques, tenen que veure amb la ciència, amb l'àmbit científic i per  poder estar ben informats sobre el que passa, el que es parla, cal que tinguem nocions científiques. Allò és important perquè, en viure en un sistema democràtic, el poble ha de parlar, ha de opinar... i cal que sàpia i entenga de què.
Per altra banda, d'alguna manera, la ciència guia, controla, el pas d'una era a altra. Sabent-ho podem ser conscients d'on estem, què i com s'ha fet per arribar fins ací. També permet que les persones entenem un poc millor tot el que ens envolta, el perquè de les coses que passen. 
Tenint els coneixements científics necessaris, sabrem llegir i desxifrar el que ocorre al nostre voltant i com ens afecta això.
Per tant, pense que la ciència és ja una part important de la vida de totes les persones i que tant per a ser un ciutadà o una ciutadana compromés o compromesa com per a crèixer com a persona, cal saber de ciència.



1 comentario:

  1. Resulta curiós que, com dius, molts aspectes polítics, moltes discussions i decisions que han de prendre, tenen fonaments científics; però, pocs polítics tenen una formació científica adequada

    ResponderEliminar